egois

EGOIS:

seperti bahagian yang kasar dan tak rata pada permukaan sebuah kayu, 
yang hanya membuat kayu itu tampak besar dan hodoh.. 
namun sebenarnya bahagian yang kasar itu tak pernah diperlukan 
kadang kita harus mnyembunyikan bahagian yang kasar itu, 
agar kayu tersebut menjadi halus dan bisa digunakan dengan baik... 


terkadang manusia menolak perasaan itu,
mereka kata pria sahaja sebegitu, haha..lawak jenaka UJANG kn..bukan cuma pria, kaum hawa pun sebegitu jugak,betul, kalian kerna percaya!!sikap tidak mahu mengalah dan selalu nak menang membuatkan kita lupa diri kita rasa kita seorang sahaja yang betul tanpa mempedulikan orang sekeliling kita tidak peduli sama sekali pada perasaan mereka yang tercuit dan tersakiti oleh kerna sikap ego kalian...ah, tak peduli walaupun apa yg diperbuat salah,

apakah itu  sebenarnya?
ikut gerak hati konon..tapi stil kena ingat jangan kerna
perbuatan terburu-buru itu, kleak memakan diri sendiri
mengejar kepuasan diri, mengikut rasa hati yang angkuh, tak mahu langsung bertolak ansur..

hai,
apakah itu? apa yang kamu dapat sekiranya berbuat sebegitu
betulkah sebenarnya kita puas?
atau hanya seketika sahaja perasaan itu bisa menghiburkan hati kita..
tak salah sekiranya sekali sekala kita kalah, kalah tak bermakna gagal!
cuma giliran kita sahaja belum sampai..
jadi fikirlah sesuatu sebaiknya sebelum membuat sebarang tindakan..
jangan disesalkan dengan apa yang telah berlaku, tetapi ambil la pengajaran dari semua itu......ok?
Related Posts with Thumbnails

    my sunshine

    my sunshine

    Followers

    ask me anything

    About Me

    My photo
    Well..i'm a simple person juzZ nOthing but Ordinary, suka sangat ketawa+dgki org ,suka bwat Org epy sllu 2 pasl my parent bg nama pn Chy KegeMbiraAn hihi:),luv 2 talk so much(tpi ngan org yg dikenali je la)...very the manje..but also a very nice gUlz aw..but very da racist with kucing..suke tgok tp alergic gle nak pegang kucing tu..n malas nak mandi kalo duduk umah lama2..well i kan penjimat air..tak mahu sush kan umi ayh bayar bil bnyak2

    katakan sahaja


    ShoutMix chat widget

    kisss me ya!! klik je

    post entry

    get this widget here

    utm blogger

    Daisypath Friendship tickers