penat

buntu dengan apa yg dilalui sekarang, 
nak salahkan siapa, kalau ini semua terjadi
tanpa diduga,
tanpa dirancang,
takdir Allah siapa yg berani sangkal??
setiap pagi bangun dan celik mata, rasa sangat bersyukur melihat dunia ini,
tanpa akan tahu apa yang akan terjadi usai terbuka kelopak mata itu,
salahkah andai diri ini memberi penghargaan kepada kehidupan yang telah sunyi itu,
ingatlah kawan setiap yg terjadi pasti ada hikmahnya,
mungkin hukum karma,
macam mana kita layan seseorang itu hari ini,
jangan dilupa bahawa Allah melihat segalanya
mungkin bukan aku yg akan balas semua itu, 
kerna mmg xpernah terniat dan terdetik sekelumit pun mahu membalas setiap perlakuanmu
kerna aku amat menyayangi kamu,:)
mungkin kau tak sedar semua itu,
jauh di sudut hati tak pernah ade perasaan dendam mahupun benci
siapa kata aku tak pernah nak ambil tahu setiap yg terjadi
mungkin kau saja yg tak perasan semua itu,
sbb aku mmg tak mahu kau perasan semua itu..
mungkin seharusnya ku aku kunci sahaja mulut ini dari terus berkata-kata..
mungin itu sahaja yg bisa ku perbuat saat ini..
walau diri sendiri tidak tahu adakah ia benar-benar sebuah keputusan yang relevan..
tapi itu sahaja yg mampu kuperbuat pada masa ini..PASRAH..


Related Posts with Thumbnails

    my sunshine

    my sunshine

    Followers

    ask me anything

    About Me

    My photo
    Well..i'm a simple person juzZ nOthing but Ordinary, suka sangat ketawa+dgki org ,suka bwat Org epy sllu 2 pasl my parent bg nama pn Chy KegeMbiraAn hihi:),luv 2 talk so much(tpi ngan org yg dikenali je la)...very the manje..but also a very nice gUlz aw..but very da racist with kucing..suke tgok tp alergic gle nak pegang kucing tu..n malas nak mandi kalo duduk umah lama2..well i kan penjimat air..tak mahu sush kan umi ayh bayar bil bnyak2

    katakan sahaja


    ShoutMix chat widget

    kisss me ya!! klik je

    post entry

    get this widget here

    utm blogger

    Daisypath Friendship tickers